Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa: HETI

MIELENOSOITUS SANANVAPAUDEN PUOLESTA TAMPEREELLA
Lauantaina 12.11.2016 klo 14:00 – 16:00 Tampereen Tullinaukiolla järjestetään Alussa on SANA niminen mielenosoitus sananvapauden puolesta.

Järjestettävän tilaisuuden teema on sananvapaus, sen tärkeyden korostus ja kunnioitus sitä kohtaan. Lukuisat, nimekkäät asiantuntijat ja julkisuuden henkilöt ovat nostaneet esille sananvapauden haasteita muun muassa poliittisen korrektiuden ongelmaa esiin tuomalla. Ilman avointa julkista keskustelua ei saada tietoa mahdollisista ihmisoikeusrikkomuksista, tieteen ja talouden kehitys lamaantuu ja yleinen ilmapiiri muuttuu tukahduttavaksi. Kiristyneestä ilmapiiristä on jo merkkejä.

Tapahtumassa pidetään ääntä sananvapauden puolesta ja mietitään yhdessä kuinka keskustelua voitaisiin käydä avoimesti ilman yksilönvapauksien loukkaamista. Lähestymiskulmia asiaan on useita.
Tapahtuma ei ole maahanmuuttokriittinen mielenosoitus, eikä sen puoleen maahanmuuttomyönteinenkään. Sananvapauden haasteellinen tilanne on laaja-alainen, joten toivomme siten mielipiteitä ja puheenvuoroja aiheesta erittäin laajalti.

Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja sen järjestää joukko tamperelaisia yksityishenkilöitä. Näkyvät yhdistysten ja puolueiden tunnukset toivotaan jätettävän kotiin. Teemaan liittyvät iskulauseet, kyltit ja hyvä asenne on toivottavaa! Tilaisuus on perheystävällinen ja päihteetön. Tapahtuma järjestetään 12.11. klo 14 – 16 Tampereen Tullinaukiolla.

Avainsanoja esimerkiksi: oikeusvaltio, tietoyhteiskunta, maailmanpolitiikka, Syyrian kriisi, uskonnot sekä ateismi, kulttuuri, kielipolitiikka, yliopistotutkimus, suuret mediatalot ja niiden toiminta yleisesti, toimittajien poliittinen arvomaailma, yhdenvertaisuusperiaate, ihmisoikeudet, sananvapauden ilmapiiri, sosiaalinen media, sananvapauden historia.

Lisätiedot ja tiedustelut:
Aleksi Melto
044 262 9219
aleksi.melto@gmail.com

Pin It on Pinterest

Share This