Kuva: Newtown Grafitti / Flickr

Tapahtuma on mielenilmaus sananvapauden puolesta ja se on avoin kaikille sananvapauden tilasta huolestuneille ja sananvapautta vaaliville. Tapahtuma on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja sen järjestää joukko tamperelaisia yksityishenkilöitä. Näkyvät yhdistysten ja puolueiden tunnukset toivotaan jätettävän kotiin. Tuo mukanasi teemaan liittyvät iskulauseet, kyltit ja hyvä asenne! Tilaisuus on perheystävällinen ja päihteetön.

Teema on sananvapaus, sen tärkeyden korostus ja kunnioitus sitä kohtaan. Lukuisat henkilöt ovat nostaneet esille sananvapauden haasteita mm. poliittisen korrektiuden ongelmaa esiin tuomalla. Lähestymiskulmia asiaan on useita. Tilaisuutemme ei ole maahanmuuttokriittinen mielenosoitus, eikä sen puoleen maahanmuuttomyönteinenkään, joskin lähiaikoina esillä olleet sananvapauteen kohdistuvat rajoitukset ovat aiheen ympärille suunnattuja. Sananvapauden haasteellinen tilanne on laaja-alainen, joten toivomme siten mielipiteitä ja puheenvuoroja aiheesta erittäin laajalti.

Emme hyväksy väkivaltaa missään muodossa sekä kannatamme laillisuusperiaatetta ja demokratiaa. Tunnustamme sananvapauden rajoitteet henkilöön kohdistuvan taloudellisen tai muun konkreettisen haitan osalta. Sananvapaus ei oikeuta herjaukseen, uhkailuun, identiteettivarkauksiin ja petoksiin tai levittämään kenestäkään valheellista tietoa. Jokaisella on oltava oikeus yksityiselämään ja tämän oikeuden tuoma suoja yliajaa osaltaan sananvapauden tuoman suojan, joskin politikkojen ja muiden julkisuuden henkilöiden osalta on kritiikkiä voitava esittää laajemmin.

Katso myös EFF:n FAQ-tyyliset kysymykset ja vastaukset aiheesta.

Pin It on Pinterest

Share This