Haemme puhujia tapahtumaan sekä tälle sivustolle lisättäviä kirjoituksia. Tilaisuuden teema on sananvapaus, sen tärkeyden korostus ja kunnioitus sitä kohtaan. Lukuisat, nimekkäämmätkin asiantuntijat ja julkisuuden henkilöt ovat nostaneet esille sananvapauden haasteita mm. poliittisen korrektiuden ongelmaa esiin tuomalla. Lähestymiskulmia asiaan on useita. Tilaisuutemme ei ole maahanmuuttokriittinen mielenosoitus, eikä sen puoleen maahanmuuttomyönteinenkään. Sananvapauden haasteellinen tilanne on laaja-alainen, joten toivomme siten mielipiteitä ja puheenvuoroja aiheesta erittäin laajalti.

KYLLÄ: Historiallisia näkökulmia ja heijastuksia nykypäivään, konkreettisia esimerkkejä sananvapauden ongelmista halki yhteiskunnan kentän Suomesta ja maailmalta, otteita julkisuuden lausunnoista, terävää kritiikkiä instituutiota ja käytäntöjä vastaan. Erityisen lämpimästi toivotetaan teräviä kehitysehdotuksia, eli ei ainoastaan tietoa siitä mikä on vialla vaan miten tilannetta sopii parantaa.

EI: Henkilöön käyvää kritiikkiä tai sellaisen puolustamista, aiheita jotka eivät liity suoraan sananvapauteen, minkäänlaista väkivallan hyväksyntää tai puolustamista, kansanryhmien halventamista. Kunnioitamme sananvapautta, joten käyttäytykäämme sen mukaisesti.

Avainsanoja esimerkiksi: oikeusvaltio, tietoyhteiskunta, maailmanpolitiikka, Syyrian kriisi, uskonnot sekä ateismi, kulttuuri, kielipolitiikka, yliopistotutkimus, suuret mediatalot ja niiden toiminta yleisesti, toimittajien poliittinen arvomaailma, yhdenvertaisuusperiaate, sosiaalinen media, sananvapauden väärinkäyttö ja sen haitta sananvapauden puolustamiselle.

Puheen enimmäispituus on 5 minuuttia. Mieti selkeä lähestymiskulma, älä yritä laittaa liikaa asioita yhteen puheeseen. Jo paria minuuttia pidemmissä puheissa yleisö on loppuun mennessä unohtanut mistä alussa puhuttiin. Järjestäjät voivat auttaa tiivistämään ja harjoittelemaan puheita. Yleisön mukaan ottaminen huudahduksin ja kysymyksin on varsin suositeltavaa. Tutustu myös tapahtuman periaatteisiin.

Voit ilmoittautua puhujaksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@alussaonsana.fi tai yhteydenottolomakkeella.

Pin It on Pinterest

Share This