Erkki Seppänen – Muusikko

Tiedot

Kotisivu / blogi:
miliisimusic.com
erkkiseppnen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
Puolue: Sitoutumattomat
Paikkakunta: Tampere

Näkökanta

Kun kuka tahansa avaa suunsa, niin sieltä tulee ulos samanaikaisesti kaksi asiaa: sanoma ja käytetyt sanat, tarina ja tyyli, viesti ja sen väline. Mutta sanomattakin on selvää, että sanoma jää sanomatta, mikäli suu ei aukea ollenkaan. Tämän takia pidän lähes itsestään selvänä, että kaikki sellainen, mikä vaikuttaa negatiivisesti suiden avautumiseen, on huono kehityssuunta.

 

Eri konteksteissa sanoma ja sanat painottuvat eri tavalla, mutta taiteessa ne ovat erottamattomasti kytköksissä toisiinsa. Muissa konteksteissa sanoma ja sanat voidaan helpommin erottaa toisistaan.

 

Rock-muusikkona eriasteinen sensuuri, mukaan lukien itsesensuuri, on historiallisesti aina ollut ammattini liepeillä leijuva tympeä pilvi, johon jokaisen taiteilijan on jollain tapaa muodostettava kantansa. Omia tai yhtyeeni teoksia on sensuroitu mm. Facebookissa, konserttimme kiellettiin Valko-Venäjällä ja pelkkä joidenkin teemojen käsittely rock-lyriikoissa on herättänyt oudohkoa keskustelua niin Venäjällä kuin Suomessakin.

 

Pyrin puheessani tätä kautta käsittelemään myös muita päivänpolttavia yhteiskunnallisia aiheita.

Pin It on Pinterest

Share This